Sisällön tarjoaa Blogger.

Mutakakku marengilla

By mari - 2.21.00


Tahmeaa, supersuklaista, tuhtia, sellaista kuuluu oikean suklaakakun olla. Kaakakojauhetta ihan reilulla kädellä, ei mitään paria ruokalusikallista vaan desimitallisia. Sen verran, että yhdestä palasta saa suklaakiintiön täyteen pitkäksi aikaa!

Edelliset kriteerit täyttää mikäs mukaan paremmin kuin mutakakku. Tuo meksikolainen jälkiruoka, joka ei pitkää ainesosalistaa vaadi. Mitä tujumpi ja simppelimpi, sen parempi. Itse nautin lähes aina mutakakun perinteisesti vaniljajäätelön kanssa, ja se kuuluukin ihan lempparijälkkäreihin. Tuota comboa on tosin syöty niin monta kertaa, että on alkanut jopa vähän kyllästyttää (jos mutakakkuun nyt voi kyllästyä!). Tällä kertaa tekikin mieli kokeilla piristykseksi jotain uutta twistiä, ja päädyin viimeistelmään kakun suklaamarmoroidulla marengilla. Hyvin toimi, niin maun kuin näönkin puolesta! Kakkuhan saa näyttää hieman rustiikkiselta, joten pienet kraaterit eivät mitään haittaa. Kunhan kakku vain koossa pysyy, heh! Ilmava, kevyt marenki sopii muutenkin ihan loistavasti tuhtiin suklaapohjaan.



Mutakakku marengilla

Pohja:
450g bataattia
2dl (raakaruoko)sokeria
2dl kaakaojauhetta
½tl ruokasoodaa
1½tl leivinjauhetta
1½tl psylliumia
3rkl kookosöljyä
1 kananmuna

Marenkipäällys:
3 kananmunanvalkuaista
155g tomusokeria
100g tummaa suklaata


  1. Valmista ensin mutakakku. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 
  2. Höyrytä bataatti kypsäksi ja soseuta.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja yhdistä sekaan soseutettu bataatti ja loput aineet.
  4. Voitele pieni kakkuvuoka (⌀ 20cm) ja paista 40 minuuttia, tai kunnes kakku tuntuu kiinteltä. Tikulla koitettaessa taikinaa saa hieman kuitenkin tarttua. 
  5. Valmista sitten marenki. Vatkaa valkuaisista sähkövatkaimella vaahtoa, ja lisää hitaasti sekaan tomusokeri yhä samalla vatkaten.  
  6. Sulata suklaa. Kaada yhteen kulhoon pohjalle marenkivaahto ja päälle suklaasula, ja vedä lusikalla pari kertaa kulhon läpi seoksia sekaisin. Kumoa seos varovasti mutakakun päälle ja viimeistele lusikalla marmorikuviointi.
  7. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes marenki alkaa hieman ruskistua. Anna jäähtyä ja tarjoa huoneenlämpöisenä.


Hyvää alkavaa viikonloppua!

- Mari


  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia